2011. augusztus 14., vasárnap

Elhagyott szállodák a Római Parton

Fotózás napja: 2011. 05. 08

Információk: A Római part maga egy elég jó hírű környék. Végigsétálva rajta rengeteg (drágábbnál drágább) éttermet, szállodát, pubot talál az ember, ám akad közöttük pár olyan is, aminek az üzemeltetése talán több költséggel járt, mint amennyi hasznot hozott. Mi ezekből találtunk meg kettőt. A nagyobb (ami a képen látható) egykor egészen biztos egy jólmenő vállalkozás volt, ám a kisebbel kapcsolatban még abban sem vagyunk biztosak, hogy egyáltalán szálloda volt valaha. Talán csak egy weekend-ház. Az 5 emeletes hotelről sajnos nem találtunk sehol semmit, pedig én személy szerint roppantul szeretném tudni a nevét, mert mindenki csak "a római parti elhagyott szálloda"-ként emlegeti.


Beszámoló: Ennek a kis kirándulásunknak úgy indultunk neki, hogy elképzelésünk sem volt róla, hogy 1. hol van a római part 2. merre keressük a szállodát. Ehhez képest olyan szépen feltaláltuk magunkat, mint indián a vadonban. Najó, annyira azért nem...
Felszálltunk a HÉVre, és találomra ("ennek a megállónak benne van a nevében, hogy Róma, szálljunk már le...") leugrottunk egy szimpatikus megállóban. Jó tippnek bizonyult, szóval szintén találomra kiválasztottunk egy utcát, és lévén, hogy a nevében is benne van: PART, gondoltunk a Dunához lehet köze, elindultunk arra amerre a vizet sejtettük. Azonnal meg is találtuk a Római Part legvégső pontját, amin ha elindultunk volna, egyszer csak szembe jött volna az éttermek, szállodák sora, köztük a legújabb áldozatunkkal. De mi nem tettük... Mivel nem volt utcatábla, és a Római partot nem egy földútnak képzeltük el, elindultunk nyílegyenesen rossz irányba. Útközben valahogy átkeltünk egy vasúti töltésen (még mindig a célunkkal ellentétes irányba haladva), útbaigazítást kértünk egy taxistól, aki szintén rossz irányba küldött minket, majd telefonos segítséget vettünk igénybe. De meglett! :D Megszenvedtünk ezekért a jó kis képekért. :) Nekem személy szerint a második favoritom ez a hely.

Képek: Római part - elhagyott szálloda

1 megjegyzés:

  1. 1. nincs fenn kép
    2. be lehet jutni az épületekhez, épületekbe
    3. kb. címet mondasz?
    ide válaszolhatsz: hullaszamlalas@fremail.hu
    köszi

    VálaszTörlés