2011. augusztus 2., kedd

János-kórház személyzeti lakóház

Fotózás napja: 2011. április 10

Információk
Legelső "felfedezésünk" a János-kórház területén található elhagyott épülettömb volt, amelynek történetéről nem igazán sikerült kideríteni semmi érdemlegeset. Ami biztos: a ház korábban lakóépületként szolgált a kórház dolgozói számára, mára azonban üresen áll, és egyes helyeken már az összeomláshoz közelít.

Beszámoló
Az elhagyott rész a kórház területének végében helyezkedik el és bár el van kerítve elég rendesen, a felvezető lépcsőn végighaladva, a kaput tárva-nyitva találtuk. Több helyen szerepel "Az épület életveszélyes, belépni tilos!" tábla, és az ablakok / ajtók nagy részén rács is van, ám azzal, hogy a kaput még csak be sem csukják (lakatról már ne is beszéljünk) elég rendesen megkönnyítik az olyan vállalkozó szelleműek számára a megközelítést, mint amilyenek mi is vagyunk.

Ha az újdonság varázsát nem számoljuk, a legnagyobb érdekességet a hely atmoszférája jelentette. Az épület falán egy viszonylag régi (talán még a Szovjetunió idejéből való) cirill betűs szöveget találtunk, amit megfejteni nem sikerült (még úgy sem, hogy olvasom a cirillt és pár szót oroszul is beszélek), de megöl a kíváncsiság, hogy miről szólhat. 



Képek (42 db): János-kórház Személyzeti Lakóház


Para, mi?

1 megjegyzés:

  1. Hello!
    Az a kék felirat a falon valóban különleges. :O
    Azt jelenti magyarul, hogy (II. vh., Bp. ostroma után) 1945. március 5-én Szahnovszkij alhadnagy nem talált aknát a környéken.
    Üdv.: Vikti

    VálaszTörlés