2011. augusztus 6., szombat

Budafok-Belváros vasútállomás

Fotózás napja: 2011. május 7

Információk: a Budafok szívében található vasútállomáson ugyan keresztül haladnak a vonatok, de már egy sem áll meg. Ma a nyugodt légkört kereső fiatalok kedvelt helye. Hogy mikor és miért ürítették ki, az jó kérdés, az interneten nem találtam rá választ. Gondolom költségesebb volt az üzemeltetése, mint amennyit megért a városnak. Nem nagy történet.

Beszámoló: Ezt az épületet kerestük, mielőtt ráakadtunk volna a budafoki elhagyott lakóházra. Amikor első körben megközelítettük, pár gyanús sráccal találtuk magunkat szembe, szóval inkább elsétáltunk a másik irányba, és arra várva, hogy kiürüljön a hely, elmentünk lefotózni az előbb említett (előző bejegyzésben látható) házat. De ez volt a fő attrakció. Sosem jártunk még előtte elhagyott vasútállomáson (azóta is csak a Józsefvárosin, képek hamarosan) és ami engem illet, ezek a közterületek sokkal inkább megfognak, mint a magán rezidenciák. Talán azért, mert olyan sok ember fordult meg rajtuk naponta, amikor még használatban voltak.
A fotózás elég simán ment, pár nyitott (és fedetlen) ablakot is találtunk, és igencsak megleptek az apró, szinte spájz méretű helyiségek. Csupasz falak, nyitott belső ajtók... és persze, a szokásos - bedeszkázás miatti - sötétség.
A jegypénztár "Zárva" táblája egy azon dolgok közül, amik igazán megfogtak. Elég szomorú látvány volt.
Egy olyan helyre is bemerészkedtünk, amiről nem vagyok biztos még a mai napig sem, hogy lakatlan volt. Lepusztultnak lepusztult volt, és közvetlenül az állomáshoz kapcsolódott, de később láttunk két férfit kijönni onnan, szóval ki tudja...
Egy kisebb meglepetés is ért minket mialatt ott voltunk. Miután elmentek a srácok, akiket nem igazán akartunk megzavarni, és ki tudtunk menni a peronokhoz is, elég nagy volt a csend. Az elülső ajtók és ablakok egytől egyik be vannak deszkázva és egy lélek sem jár arra. Mi sem nagyon beszélünk ilyenkor, így teljes megdöbbenéssel és 3xosára felgyorsult szívveréssel fogadtuk, amikor a falra szerelt hangosbemondóból megszólalt a MÁV jellegzetes zenécskéje és egy kellemes női hang felszólított minket, hogy ugyan vigyázzunk már, mert az első vágányon személyvonat halad át... Én személy szerint azt hittem, hogy ijedtemben beborulok az első vágányon áthaladó személyvonat elé... :D Ki számít ilyesmire egy elhagyott vasútállomáson??
Na, jöjjenek a képek.


Képek: Budafok - Belváros vasútállomás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése